E-TON  

E-ton, een nieuwe innovatieve divisie binnen de CRH groep.

Waarom E-ton?
E-ton gebruikt veredelde EPS bouwelementen als afgewerkte isolatieschil rondom een dragende prefab betonstructuur en dit voor alle onderdelen van een ruwbouw. Van fundering tot dak.
Het uitgangspunt is ‘droog’ bouwen. Dit houdt in dat er in hoofdzaak nagenoeg geen ter plaatse gestort beton wordt toegepast op de werf. Hierdoor zijn er geen droogtijden en kan vlug worden gebouwd. De volledige ruwbouw van een gemiddelde woning kan door E-ton binnen 3 tot 4 werkdagen geplaatst worden. Dankzij een goede voorbereiding en prefabricatie zijn we niet onderhevig aan weersonmstandigheden.

In onze fabriek te Maaseik heeft E-ton mogelijkheden om grote veredelde EPS bouwelementen samen te stellen. Eventueel met steenstrips én gevoegd (voegloos is ook mogelijk). Zo kunnen we in principe elementen maken tot een maximale lengte van 11 m bij een hoogte van maximaal 4 m.

Zelfdragende dak-elementen behoren ook tot de mogelijkheden. De EPS wordt dan intern verstevigd en voorzien van een waterafstotende buitenlaag. (bijvoorbeeld EPDM of Polyurea).

Hoe gaan we te werk?
In samenspraak met architect en/of bouwheer bekijken we met de klant, op het plan, naar de verschillende mogelijkheden. Dankzij dit overleg komen we samen tot een oplossing en werkt E-ton verder alle benodigde plannen uit voor productie en montage.

In de prefab betonstructuur houden we rekening met uitsparingen voor de nutsvoorzieningen maar ook met doorvoeren van riolering en ventilatie. Alles wordt op elkaar afgestemd en besproken. Onze engineeringsafdeling werkt dan de uitvoeringsplannen uit rekening houdend met de constructieve berekeningen. Indien de montage is opgenomen in de opdracht, werkt E-ton samen met een professionele montageploeg die vertrouwd is met onze elementen te bouwen.

Voor een totaal ruwbouwproject, bent u ook welkom.
Zo kunnen wij de grondwerken, de montage en zelfs de dakafwerking verzorgen.
En helpen wij uw ruwbouw, in amper enkele dagen te realiseren…

Referenties
Neem een kijkje bij een selectie van reeds uitgevoerde projecten.
EPS mal
EPS Mal
EPS mal
EPS Mal
EPS Bloembak
EPS Bloembak
Eps Bloembak
EPS Bloembak
Totaal projecten

E-ton versnelt de bouw op een verkaveling van 8 ééngezinswoningen. ‘t Sittert (NL)

Garage Neeroeteren (complete engineering, grondwerken, funderingsplaat ter plaatse gestort, prefab betonstructuur met rondom veredelde EPS bouwelementen).
Villa Zuid-Frankrijk (complete engineering ter plaatse gestort beton en prefab betonelementen, enkele EPS veredelde bouwelementen zoals platdak en golvend dak).
Villa Keerbergen (complete engineering ter plaatse gestort beton en prefab betonelementen).
Video’s

Heeft u een project?

Neem vrijblijvend contact op met Dhr. Ludo Christis (telefoon +32 89 860 100) voor een afspraak of stuur een mail naar e-ton@prefaco.be.
We staan u graag te woord bij al uw ruwbouw vragen.