Medewerker in de kijker

Prefaco Houthalen zet taalcoach in

Mehmet onderhoudt onze machines én zijn Nederlands

Mehmet Ongu is nu een klein jaar onderhoudstechnieker bij Prefaco Houthalen. Hij kwam drie jaar geleden van Turkije naar België.  Nederlands leren is een hele opgave, maar onmisbaar op en na het werk. Prefaco zorgde voor een taalcoach: “Mijn niveau gaat er echt goed op vooruit”.

Prefaco heeft een taalcoach gevonden voor mij en nu gaat mijn niveau er echt goed op vooruit.

Mehmet Ongu

Onderhoudstechnieker, Prefaco nv

Ik sta in voor het onderhoud van de machines. Ik sta ook in voor herstellingen, het vervangen van onderdelen en smeren van  toestellen. Ik had eerder al ervaring opgedaan in de onderhoudssector maar mijn kennis van het Nederlands was zeer beperkt. Het is  voor mij superbelangrijk om Nederlands te leren want ik heb gekozen om in België te wonen.

Voor ik bij Prefaco werd aangenomen  als onderhoudstechnieker heb ik een cursus van 9 maanden Nederlands gevolgd. Maar toch was het in het begin niet zo gemakkelijk  door de taal. Prefaco heeft dan een taalcoach gevonden voor mij en nu gaat mijn niveau er echt goed op vooruit. Ik wil blijven verder leren zodat ik heel goed Nederlands kan spreken en begrijpen. Ik wil andere mensen leren kennen door hen te kunnen aanspreken en te begrijpen. Ik wil ook mee kunnen volgen als mijn dochter terugkomt van school en haar helpen bij het huiswerk.”

Lees nog meer interessante artikels in ons magazine Element!