Mr. Gay Belgium 2020 

Wordt onze collega Glen Mandos de nieuwe Mr. Gay Belgium?

“Plotseling was daar het gekke idee om elkaar in te schrijven. Mijn vriend schreef mij in voor de Mr. Gay Belgium-verkiezing en ik schreef hem in voor The Voice Vlaanderen. We zijn gestart met 95 deelnemers, en voor de finale op 17 oktober zijn we nog met tien kandidaten. Ik zit in de finale!”

Aan het woord is Glen Mandos, die in Prefaco-fabriek van Lommel al zeven jaar aan de slag is als schrijnwerker op de balken- en kolommenafdeling. Al het voorbereidend werk komt door zijn handen voor het naar de productie vertrekt.

Kunnen de collega’s je helpen, Glen?

“Dat hebben ze al gedaan, door voor mij te stemmen. Ik zit in de finale!”

Glen wil niet alleen de titel binnenhalen. Hij engageert zich ook als rolmodel binnen de LGBT-gemeenschap. Hij zette de problematiek rond drank & drugs binnen de LGBT-wereld op de agenda en met een wedstrijdfoto over dit thema probeert hij de Mr. Fotogeniek-wedstrijd te winnen.

Het zebrapad in regenboogkleuren op het terrein van Prefaco… ook een ‘gek’ idee van jou?

“Schuldig! Toen ik voor een nieuw zebrapad de kisten moest maken, zag ik de kans schoon om LGBT ook hier op de kaart te zetten. Ik stelde de directie voor om het zebrapad in de regenboogkleuren te schilderen en zij waren meteen akkoord.  Dus nu zijn we wellicht het eerste bedrijf in België met een mooi gekleurd zebrapad. Ik ben dan ook erg dankbaar dat men hier voor mij en de LGBT-gemeenschap opkomt.”

Zaterdag 17 oktober is de nieuwe Mister Gay Belgium 2020 verkozen. Onze collega Glen Mandos van Prefaco ging voor de overwinning maar werd uiteindelijk toch sterk derde. 

Het belangrijkste in het leven is niet enkel de triomf maar de strijd, en daarmee de aandacht voor de onderwerpen die de deelnemers naar voren wilden brengen.

Proficiat aan de winnaar en aan onze collega! 

“Ik stelde de directie voor om het zebrapad in de regenboogkleuren te schilderen en zij waren meteen akkoord.”

Glen Mandos

Schrijnwerker, Prefaco nv