Betoncentrale Schelfhout

Nieuwe betoncentrale voor Schelfhout

Ter vervanging van de oude betoncentrale voor de productie bij Schelfhout, investeert CRH Structural Concrete Belgium nv ruim 1,1 miljoen EUR in de bouw van een gloednieuwe betoncentrale.
Deze nieuwe centrale zal stortklare beton en silex maken. Hiervoor worden 10 vaste bunkers en 2 wisselbunkers voorzien, om de ruime silexafwerkingen die Schelfhout biedt, aan te maken. Er komt tevens een grotere betonmenger waardoor de capaciteit verdrievoudigd wordt.

Topsnelheid in bouwen
In het bouwverlof werd gestart met de bouw. Om tijd te winnen werden de verschillende kelderputten bovengronds opgebouwd. Nadien werd pas de put gegraven om de kelders te plaatsen. Zo werd vermeden dat er per dag 500 m³ grondwater moest worden onttrokken. Dit is uiteraard enkel mogelijk met prefab beton.

Herbruikbare vulklep
Bij de dubbele wanden van het silogebouw werd ook gebruik gemaakt van de door Prefaco ontwikkelde vulklep. Die maakt het mogelijk om dubbele wanden via de onderzijde feilloos op te vullen met een aangepast hoogvloeibaar betonmengsel. Het vullen met de klep zorgt voor een aanzienlijke tijdswinst en een verlaagd veiligheidsrisico aangezien een stelling overbodig is en dus werken op  hoogte beperkt wordt.

Technische fiche
Prefaco leverde voor dit project

  • 1 200 m² dubbele wanden
  • 120 m² breedplaten
  • 50 m³ kolommen en balken
  • 45 m³ volle wanden
Betoncentrale Schelfhout
Betoncentrale Schelfhout
Betoncentrale Schelfhout
Betoncentrale Schelfhout
Betoncentrale Schelfhout
Betonklep

Voor meer info neem contact met ons op.

Share This