Stordeur  

Stordeur in Leuven – Nieuw leven

Het voormalige fabrieksterrein van de Stordeur aan de Vaart in Leuven wordt in 2017 de nieuwe locatie van een klimzaal. Op het terrein komt ook een Renault-garage en een drankenhandel. Het gaat om een gezamenlijk initiatief van de drie bedrijven om de site nieuw leven in te blazen. Voor de stad Leuven is het goed nieuws dat de voormalige Stordeur-site een nieuwe invulling krijgt. De fabriek die in lang vervlogen tijden maïs verwerkte, ging in november 2004 tegen de grond nadat de Stordeur bijna een eeuw lang een vaste waarde was langs de Vaart.

Het project ‘De Stordeur’ is niet bepaald een standaard project te noemen. Niet enkel bundelen drie verschillende bouwheren hun krachten om dit project te realiseren – een drankenhandel, een garage/showroom en een klimzaal – het gebouw is een mixstructuur die bestaat uit beton en staal. Vooral de klimzaal, met een hoogte van ± 17 m, is een huzarenstukje in de samenwerking met Edibo. Reeds in een zeer vroeg stadium begonnen we de samenwerking en hebben we samen het volledige ontwerp voor dit project gemaakt. Ook de twee trappenkernen in de klimzaal werden in beton uitgewerkt weliswaar niet via wanden, maar hiervoor werd een balken/kolommenstructuur uitgewerkt die nadien zal opgevuld worden door metselwerk. Voor de montage van dit werk werd het geheel opgedeeld in 3 fases, omdat anders de klimzaal niet kon gemonteerd worden.

Eerst werd gestart met de drankenhandel en een deel van de garage, waarna de volledige klimzaal werd gemonteerd om als laatste de showroom te bouwen die hier tussenin zit.

Bouwheer: De Caille nv, Elbicon Industries nv, Stordeur Leuven BVBA
Architect: Architeam BVBA
Studiebureau: Edibo nv
Aannemer: Edibo nv

Enkele cijfers

Prefaco leverde

  • 239 balken + kolommen
  • 28 Trappen
Stordeur
Stordeur
Stordeur
Stordeur
Stordeur
Stordeur
Stordeur

Voor meer info neem contact met ons op.

Share This