Skipiste Aspen 

Skipiste Aspen te Wilrijk

Aspen wordt een unieke indoor sneeuwbaan van 12 000 m² en biedt sneeuwsporters een duurzame sportfaciliteit. Het opzet is om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om te proeven van de sneeuwsport.

Vanaf november 2017 moet de nieuwe piste operationeel zijn en toegankelijk voor het publiek. Later komen er ook faciliteiten voor andere sportactiviteiten als klimmen, boulderen, een hoogteparcours en ruimte voor wellness en fitlabs.

Voor Prefaco was het een hele uitdaging om aan de eisen van de klant te voldoen. Het parkinggedeelte en het grootste gedeelte van de binnenkant van de foyer blijven immers zichtbaar. Bovendien wenste de klant zo weinig mogelijk elementen om zo weinig mogelijk naden te hebben. Hiervoor werd dan ook geopteerd om de elementen zo groot als mogelijk te ontwerpen, rekening houdend met productietechnische , montage- en transporteisen.

De uiterst strakke planning (startup-meeting was 23 december 2016, start montage was voorzien voor midden februari en diende eind april afgelopen te zijn) leidde ertoe dat er zéér veel inspanningen gedaan werden op gebied van werkvoorbereiding en tekenwerk. Quasi elk knooppunt diende door Prefaco, in samenspraak met de andere partijen, voorgesteld te worden. Doordat alles in Tekla in 3D werd ontworpen werden knelpunten snel gedetecteerd en opgelost, wat leidde tot een snellere voortgang van het tekenwerk.

Gelukkig verliep de samenwerking met de betrokken partijen (Democo en Establis) zeer goed. Zij hadden er immers alle baat bij om alle voorstellen en tekeningen vrijwel onmiddellijk goed te keuren om de planning niet in het gedrang te brengen. Ook zij hebben tijdens het project de nodige inspanningen aan de dag gelegd, waarvoor onze oprechte dank.

Nu, enkele maanden later heeft Prefaco bewezen dat flexibiliteit, gedrevenheid, uitstekend tekenaarstalent, technisch inzicht, vakmanschap …, onder steeds hoger wordende planningsdruk, kunnen leiden tot een knap staaltje architectuur en tot bijzonder mooie resultaten binnen de gestelde planning.

Een project op trots op te zijn.

Technische fiche

Project: Skipiste Aspen Wilrijk
Bouwheer: AS2 nv
Aannemer: Democo nv
Architect: Antwerps Architecten Atelier bvba
Studiebureau: Establis

Prefaco leverde voor dit project

  • 204 st/521,6 m³ Kolommen
  • 64 st/261,7 m³ Balken
  • 241 st/820,5 m³ Wanden
  • 16 Trappen
  • 11 Bordessen
  • 57,9 m³ Breedplaten

Indoor skipiste

  • 12 000 m² oppervlakte
  • 240 meter lang
  • 15 meter vrije hoogte
  • 50 meter breed
Skipiste Aspen
Skipiste Aspen
Skipiste Aspen
Skipiste Aspen
Skipiste Aspen
Skipiste Aspen
Skipiste Aspen
Skipiste Aspen

Voor meer info neem contact met ons op.

Share This