Tempel van de tijgers Pairi Daiza  

De tempel van de tijgers

De grootste tempel ooit neergezet in Pairi Daiza zal toegankelijk zijn voor het publiek en biedt een mooi zicht op de omgeving en de dieren en dit vanuit verschillende oogpunten. Het gebouw is 25 meter hoog en wordt ondersteund door 150 pijlers van 12 meter die op verschillende niveau’s verankerd zijn in de eerder grillige ondergrond (o.a. een bron).

Deze tempel werd zorgvuldig en met passie gereconstrueerd op een schaal van 1:1, naar bekende voorbeelden zoals Angkor Wat en andere Cambodjaanse tempels, met authentieke lavastenen uit Bali. Onder de lavastenen zitten geprefabriceerde bouwelementen: breedplaten, dubbele wanden en trappen geleverd door Prefaco en geplaatst door de aannemer sa Dherte. In samenwerking met Prefaco zijn de speciaal ontworpen booggewelfen gemaakt. Gezien de uiterst korte uitvoeringstermijnen heeft aannemer
Dherte uit Flobecq gekozen voor geprefabriceerde elementen. Aldo Salomone, werfleider zegt: “Gezien de korte bouwperiode en de hoge kwaliteitsvraag voor het plaatsen van de lavasteen hebben we gekozen voor prefab. Het was ook belangrijk om dan in zee te gaan met een betrouwbare partner wegens de korte uitvoeringsperiode, en we zijn blij met onze keuze.”

Project: Tempel van de tijgers Pairi Daiza
Locatie: Ath
Aannemer: Dherte sa
Technische fiche:

  • breedplaten: 800 m²
  • dubbele wanden: 2 000 m²
  • speciaal ontworpen (boog)gewelf voor tempel: 300 m³
  • trapsledes: 12 stuks
Tempel van de tijgers
Tempel van de tijgers
Tempel van de tijgers
Tempel van de tijgers

Voor meer info neem contact met ons op.

Share This